بایگانی‌ها

کشورهای حوزه بالتیک تا آخر سال میلادی از شبکه انرژی روسیه خارج خواهند شد

کسب‌وکارهای نوپا:کشورهای حوزه بالتیک تا آخر سال میلادی از شبکه انرژی روسیه خارج خواهند شد.بدین ترتیب این کشورهای کوچک سرانجام آخرین پیوندهای میراث اتحاد جماهیر شوروی را قطع خواهند کرد. اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی ۳۳ سال پیش منحل شد و از آن زمان کشورهای بالتیک (استونی، لتونی و لیتوانی) مسیری کاملاً متفاوت از همتایان شوروی سابق خود، روسیه و بلاروس در پیش گرفتند.

در طول سال‌ها، سه کشور کوچک با عضویت در اتحادیه اروپا (به‌علاوه شنگن و منطقه یورو) و ناتو در نظم مبتنی بر لیبرال غربی ادغام شدند. در طول دو سال و نیم گذشته حتی نوعی «پرده آهنین» جدید بین بالتیک و روسیه به دنبال تهاجم روسیه به اوکراین بوجود آمد و کشورهای اتحادیه اروپا ورود گردشگران روسی را به خاک خود ممنوع کردند. با توجه به همه موارد فوق، ممکن است وقتی متوجه شوید که با وجود این مسیرهای سیاسی متفاوت، کشورهای بالتیک و روسیه در تامین برق خود بسیار متحد باقی مانده اند، شوکه شوید.

همه آنها بخشی از شبکه BRELL (همچنین از جمله بلاروس) هستند که توسط مسکو کنترل می شود. در عصری که موضوع اصلی در سرتاسر اروپا «استقلال انرژی از روسیه» است که مطمئناً به نظر می‌رسد که سر به سر می‌برد. خوب، همه چیز در شرف اصلاح است زیرا اوایل این هفته دولت های بالتیک به روسیه و بلاروس اطلاع دادند که قصد دارند در ۷ فوریه ۲۰۲۵ زمانی که توافق منقضی می شود از شبکه BRELL جدا شوند. استونی، لتونی و لیتوانی سپس در ۹ فوریه به شبکه قاره اروپا ملحق خواهند شد و به نوعی ادغام خود را با غرب تکمیل می کنند.

چرا اینقدر صبر کردند؟ چیزی که ممکن است افراد را متعجب کند این است که حتی اوکراین و مولداوی قبلاً شبکه های الکتریکی خود را با شبکه قاره اروپا هماهنگ کرده اند. این اتفاق بلافاصله پس از تهاجم روسیه رخ داد، زیرا برای اطمینان از اینکه کشور مورد تهاجم از حمایت خارجی در زمینه تامین برق برخوردار بود، ضروری بود. با این حال، حتی قبل از شروع جنگ، از قبل در اوکراین برنامه‌هایی برای آغاز انتقال به شبکه اروپایی وجود داشت.

گفتگوها در مورد جدا شدن از شبکه روسیه نیز سال ها در بالتیک انجام شده بود. در واقع، در سال ۲۰۰۷، نخست وزیران این کشورها تأیید کردند که هدف استراتژیک آنها انجام این کار است و در سال ۲۰۱۹ توافق نامه ای برای همگام سازی با شبکه برق اروپا امضا شد. سپس جنگ اتفاق افتاد و نگرانی زیادی در مورد اینکه این ممکن است برای کشورهای کوچک چه معنایی داشته باشد وجود داشت.

خوشبختانه، آنها از روسیه برق نمی خرند، با این حال، مسکو می تواند فرکانس جریان الکتریکی را کنترل کند. استونی و لتونی تشخیص دادند که سیستم های آنها از نظر فنی برای خروج زودهنگام از توافق برل آماده نیستند، بنابراین در پایان تصمیم گرفته شد تا از زمان تا ضرب الاجل رسمی برای آماده شدن برای تغییر استفاده شود. همگام سازی سیستم های انتقال اتحادیه اروپا و یکپارچگی بازار را قادر می سازد و به سیستم های برق بالتیک اجازه می دهد تا تحت قوانین مشترک و شفاف اروپایی به نفع همه مصرف کنندگان عمل کنند.

همچنین توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در کشورهای بالتیک و لهستان را تقویت می‌کند، زیرا خطوط برق، پست‌ها و کندانسورهای سنکرون جدید نصب شده، توانایی شبکه‌های انتقال را برای پشتیبانی از سهم بیشتری از منابع تجدیدپذیر در تولید کلی برق افزایش می‌دهند.

گروه آموزش

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه