کسبوکارهای نوپا:خوردن میوه و سبزیجات بیشتر میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهدمطالعهای در سال ۲۰۲۳ از دانشکده پزشکی ویرجینیا تک کاریلیون به بررسی چگونگی تأثیر کاروتنوئیدها، یک ریزمغذی موجود در میوهها و سبزیجات، بر سلامت مغز در افراد مبتلا به آلزایمر پرداخت. یافتههای مطالعه نشان داد که خوردن بیشتر این ریزمغذیها میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش دهد.
ارتباط بالقوه بین کاروتنوئیدها و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر
در سال ۲۰۱۲، پروژه حافظه و پیری راش از سوابق سالانه مصرف رژیم غذایی ۱۴۸۹ شرکتکننده که بازنشسته بودند یا در خانههای سالمندان زندگی میکردند، استفاده کرد. این مطالعه هرگونه رابطه بالقوه بین عادات غذایی شرکتکنندگان و سلامت مغز آنها را بررسی کرد. نتایج نشان داد که خوردن کاروتنوئیدها به طور قابل توجهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر مرتبط است.
دکتر سی. کاتلین دوری، یکی از محققان این مطالعه، گفته: مطالعه سال ۲۰۲۳ریزمغذیهای موجود در “مغز اهداکنندگانی که بیماری آلزایمر آنها توسط متخصص مغز و اعصاب تأیید شده و هیچ آسیبشناسی توسط متخصص مغز و اعصاب تأیید نشده بود” را تجزیه و تحلیل کرد. دوری و همکارانش غلظت کاروتنوئید کمتری – از جمله لیکوپن، زآگزانتین، لوتئین و آلفا توکوفرول (ویتامین E) – در افراد مبتلا به آلزایمر یافتند.
دوری گفت: “این اولین گزارش از سطح کاروتنوئید در مغزهای مبتلا به آلزایمر تأیید شده است.” کاروتنوئیدها میتوانند به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از متابولیسم طبیعی مغز کمک کنند و یک رژیم غذایی غنی از لوتئین، زاکسانتین و لیکوپن (و همچنین یک رژیم غذایی سالم کلی) میتواند به حفظ سلامت و عملکرد خوب مغز ما کمک کند.
تغذیه برای حمایت از مغز
بیش از ۶.۵ میلیون نفر در ایالات متحده به بیماری آلزایمر مبتلا هستند که بیش از ۷۰٪ آنها ۷۵ سال یا بیشتر سن دارند. این اختلال مغزی بر حافظه و تفکر تأثیر منفی میگذارد. اگرچه ژنتیک، فشار خون بالا، دیابت، چاقی، سلامت خواب و سلامت اجتماعی ممکن است در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشند، اما نمیتوان رژیم غذایی را نادیده گرفت.دستورالعملهای غذایی برای آمریکاییها توصیههای خاصی برای مصرف کاروتنوئید ارائه نمیدهد، اما پیشنهاد میکند که روزانه حداقل سه وعده سبزیجات و دو وعده میوه مصرف شود.8 رکسانا احسانی، متخصص تغذیه و دارای گواهینامه انجمن تغذیه ورزشی، گفت: «مهم است که سعی کنید انواع سبزیجات مختلف را مصرف کنید. خوردن رنگینکمان مهم است، زیرا هر سبزی مشخصات تغذیهای متفاوتی دارد و طیف متفاوتی از مواد مغذی را به شما ارائه میدهد.»
گروه آموزش
افزودن دیدگاه