کسبوکارهای نوپا: تبدیل لباس کهنه به عِطر کسب و کار جدید ی است.استارتآپ Re-Fresh Global که در سال ۲۰۲۱ در برلین تاسیس شده، تیمی از طراحان، دانشمندان و نوآوران کسبوکار در کلاس جهانی را گرد آورده تا با یکی از بزرگترین چالشهای زیستمحیطی امروزی مقابله کنند. آنها انبوه لباسهای دورانداخته شده و ضایعات پارچهای را در کارخانه خود جمعآوری میکنند.
سپس این ضایعات با دستگاه از نظر رنگ و جنس پارچه تفکیک میشوند و بعد با استفاده از یک فرآیند بیوتکنولوژی که منحصر به این شرکت است، به سه نوع ماده خام تجزیهپذیر تبدیل میشوند.
ماده اول بیواتانول است که در ساخت عطر، دارو و سوختهای زیستی به کار میرود. ماده دوم نانوسلولز است که در تولید کفش، بستهبندی، لایهبندی و آسترکشی استفاده میشود. و سوم، نوعی خمیر نساجی تصفیه شده که مصارف صنعتی گستردهای دارد و به عنوان مثال در تولید پارچههای موردنیاز لوازم خانگی مثل مبل و صندلی خودرو مورد استفاده قرار میگیرد.
صنعت نساجی آثار منفی زیادی بر محیطزیست دارد و سالانه ۹۸ میلیون تن منابع تجدیدناپذیر را مصرف میکند، از جمله نفت، کود و مواد شیمیایی. هر سال بیش از ۸۰ میلیارد لباس تولید میشود که فقط ۱۲درصد آن در سراسر دنیا بازیافت میشود و بقیه دور ریخته یا سوزانده میشود. صنعت نساجی عامل ۱۰درصد کل انتشار دیاکسید کربن در دنیاست و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ این رقم به ۲۵درصد افزایش یابد.
همچنین این صنعت عامل ۲۰درصد آلودگی آب در دنیاست. راهحلهایی مثل Re-Fresh میتوانند به ایجاد یک اقتصاد چرخشی در عرصه پارچه و لباس کمک کنند و آسیبهای زیست محیطی این بخش را کاهش دهند. شعار شرکت این است: «آنچه دیگران ضایعات میدانند، از نظر ما منابع جدید است.» عملیات اصلی شرکت در اروپا انجام میشود، چون طبق قوانین جدید این قاره، سوزاندن و انباشت پارچههای کهنه تا سال ۲۰۲۵ حذف میشود و در نتیجه راهحلهای چرخشی با تقاضای زیادی مواجه خواهد شد.
کسبوکار
افزودن دیدگاه