کسبوکارهای نوپا:کتابخانه های کشور در خدمت کسب وکارهای نوپا قرار دارند. زیرا امروز دیگر مانند سالهای قبل با قدم گذاشتن در کتابخانههای عمومی شهر مجبور به سکوت، فقط مطالعه و انتخاب کتاب نیستی و دیگر کتابدار تذکر نمیدهد که سکوت را رعایت کنید.
در کنار کودکانی که از اتاق کودک کتابخانه برای بازی و کتاب خواندن استفاده میکنند یا دانشآموزانی که مشغول خواندن کتابهای درسی کنکور هستند میتوان جمعهای زنانهای را دید که در لابلای قفسههای پر از کتاب، حرفه و هنری را میآموزند.
با تغییرات جوامع، توجه به توسعه اقتصادی، به ویژه کسب و کارهای کوچک، بسیار حائز اهمیت است و در دنیایی که کارکردهای اماکن فرهنگی به واسطه توسعه روزافزون علم و فناوری تغییر کرده است ،کتابخانهها نیز میتوانند پل ارتباطی مناسبی بین فعالان بازار کار، بویژه کسبوکارهای کوچک و منابع علمی موجود در کتابخانههای عمومی باشند.
کتابخانههای عمومی با گستره فعالیت محلی میتوانند نقش پررنگی در توسعه کسب و کارهای محلی داشته باشند، چراکه هیچ مرکزی به اندازه کتابخانههای عمومی، نمیتواند شناخت خوبی از وضعیت محیط و منطقه خود داشته باشد. این مراکز با امکاناتی همچون، منابع، فضا، رایانه می توانند به خوبی از کسانی که مشتاق راه اندازی کسب و کاری محلی هستند، حمایت کنند.
به گفته مگان جانیکی (Megan Janicki)، متخصص سیستمهای آموزشی و خدمات اجتماعی و کتابخانهای، مدیر پروژه و سیاستگذار در انجمن کتابخانههای آمریکا(ALA) و نویسنده کتاب «کتابخانههای اشتغال آفرین»، حمایت از صاحبان مشاغل کوچک، برای جوامع محلی امری ضروری است.
رییس اداره کتابخانههای عمومی خمین گفت: کتابخانه مکان مناسبی برای افرادی است که به دلیل محدودیتهای اجتماعی به دنبال راهاندازی کسب و کارهای کوچک و خانگی هستند و ما این فرصت را به آنها میدهیم که با معرفی کسب و کار خود به درآمدزایی برسند.
اشرف شمسی ادامه داد: کتابخانههای عمومی بهعنوان مراکز فرهنگی غنی منابع بسیاری را در اختیار دارند و دیگر زمان آن گذشته که کتابخانه صرفاً بهعنوان یک مخزن و چند میز تعریف شود و خدمات آن بسیار متفاوت شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان خمین دارای ۶ باب کتابخانه عمومی است، ادامه داد: کتابداران کتابخانههای عمومی شهرستان با راهاندازی دورههای مهارتی و آموزشی برای بانوان، بستر کسب و کار محلی و خانگی را برای آنها فراهم کردند به طوریکه برخی از این بانوان موفق به درآمدزایی و فروش محصولات خود شدند.
رییس اداره کتابخانه عمومی شهرستان خمین افزود: کتابخانه شهدای قورچی باشی یکی از کتابخانههای فعال و نمونه استانی در زمینه کسب و کار است.
مژگان یوسفی ادامه داد: در هر کارگاه ۴۰ عضو کتابخانه حضور داشتند و امروز بسیاری از این بانوان خانه دار توانستهاند به درآمدزایی و فروش اینترنتی برسند یا در نمایشگاههای سطح شهرستان شرکت کنند.
وی ادامه داد: عنوان این کارگاهها در کتابخانههای عمومی « کسب و کارهای کوچک » است.
یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد در قالب ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان کتاب در کتابخانههای استان مرکزی وجود دارد.
گروه کسب وکار
افزودن دیدگاه